Siluety Rovná línia a Fit & Flare

Siluety Rovná línia a Fit & Flare

V úvode predchádzajúceho článku o siluetách svadobných šiat sme si vysvetlili, aké dôležité je poznať typ svojej postavy a čo najlepšie funguje, aby ste sa stali spokojnou a očarujúcou nevestou. Rozobrali sme si 2 všeobecne najobľúbenejšie a najpoužívanejšie siluety svadobných šiat – Siluetu A-Línia a Siluetu Princezná.

V tomto článku sa zameriame na ďalšie 2 nie menej zaujímavé siluety – Siluetu Rovná línia a Siluetu Fit & Flare.


Silueta svadobných šiat – Rovná línia

Silueta Rovná línia sa označuje ako jednoduchá, moderná a sofistikovaná.

silueta-rovna-linia

Táto elegantná silueta s priamočiarymi líniami vyzdvihuje prirodzený vzhľad ženského tela. Je najviac tvarovaná, lemuje a zvýrazňuje krivky vďaka svojmu úzkemu a rovnému tvaru zhora nadol. Dokonalá voľba pre štíhle nevesty či nevesty s postavou presýpacích hodín, ktoré nemajú problém ukázať svoje prednosti! Dobrou správou je, že táto štíhla silueta je mimoriadne vhodná aj pre nižšie nevesty, nakoľko opticky predlžuje a vytvára dokonalú ilúziu výšky. Krásne tvaruje nevesty vyššieho vzrastu a taktiež postavy so širšími ramenami. Pozor by si však mali dávať ženy s postavou v tvare hrušky. Šaty tejto siluety môžu na jemne zaoblenej postave vyzerať nevyvážene.
Šaty v Rovnej línii, tiež nazývané ako puzdrové šaty, sa nepovažujú za veľmi formálne a častokrát po nich siahajú nevesty, ktoré uprednostňujú jednoduchosť a neviazanú svadobnú hostinu napríklad na záhrade. Pre niekoho je možno tento štýl neuhladený, no táto jednoduchá línia predstavuje modernú eleganciu dnešnej doby. Upriamuje pozornosť na kvalitu látky a výber doplnkov. Či už sú to výrazné akcenty, romantická výšivka, elegantná čipka či výrazná ozdoba do vlasov. Stačí použiť jeden šikovný akcent a je z vás vkusná štýlová nevesta!

Špeciálne vlastnosti: Rovná a úzka silueta, ktorá tvaruje ženské krivky. Ide o jednoduchú líniu predstavujúcu modernú eleganciu dnešnej doby!

Výhody: Silueta vhodná pre nevesty, ktoré chcú vyzerať elegantne a zároveň sexi. Skvelá voľba pre štíhle nevesty či nevesty s postavou presýpacích hodín. Je mimoriadne vhodná aj pre drobnejšie nevesty, nakoľko vytvára optickú ilúziu výšky.

Nevýhody: Menej formálna silueta vhodná pre štíhlejší typ postavy, nie lichotivá pre postavy v tvare hrušky.


Silueta svadobných šiat - Fit & Flare

Silueta Fit & Flare, známa ako modifikovaná A-Línia, sa definuje ako ženská a nesmierne pohodlná.

silueta-fit-and-flareNázov Fit & Flare opisuje siluetu šiat, ktorá sa z priliehavého korzetového vŕšku postupne rozširuje do tvarovanej sukne tesne pod bokmi. Častokrát si ju ženy zamieňajú so siluetami Trumpet alebo Morská panna, lebo všetky 3 siluety vyzerajú veľmi podobne. Spôsob, ako tieto jednotlivé siluety na tele fungujú, je však veľmi odlišný. Táto silueta je obľúbená medzi mnohými nevestami, pretože ponúka všestranne lichotivý strih, ktorý vyhovuje väčšine ženských postáv. Obopína a zvýrazňuje pás a boky, preto sa na základe všeobecných pokynov neodporúča pre typ postavy jablko a hruška. Každé telo je však iné a ak naopak máte chuť vyzdvihnúť vaše ženské krivky, táto silueta je správna voľba. Perfektne funguje aj na nižších postavách, nakoľko dokáže vytvoriť opticky vyšší vzhľad.

Je to jednoznačne ženská silueta šiat, ktorá vďaka ľahkým tkaninám a moderným strihom vyzdvihuje ženskú postavu! Neobmedzuje pohyb, je pohodlná a v prípade potreby dokáže vyzdvihnúť a zamaskovať ženské prednosti alebo nedostatky.

Špeciálne vlastnosti: Priliehavý vŕšok rozširujúci sa tesne pod bokmi do tvarovanej sukne. Pohodlná ženská silueta šiat, ktorá zvýrazňuje ženské boky.

Výhody: Silueta je obľúbená, lebo vyhovuje väčšine ženských postáv. Zvýrazňuje ženský pás, boky a nižším postavám vytvára opticky vyšší vzhľad. Silueta je vhodná na pohodlné pohybovanie a tancovanie.

Nevýhody: Obopína a zvýrazňuje pás a boky, preto sa vo všeobecnosti neodporúča pre typ postavy jablko a hruška. V tomto prípade sa však nevýhoda môže stať výhodou! Všetko závisí od uhla pohľadu :) 


V našom krátkom sprievodcovi o siluetách svadobných šiat sme si podrobnejšie opísali 4 siluety - Siluetu A-Línia, Siluetu Princezná, Siluetu Rovná línia a SiIuetu Fit & Flare.  V poslednej 3. časti si predstavíme posledné 2 siluety - Siluetu Trumpet a Siluetu Morská Panna/Rybí chvost.

Tiež sa vám môže páčiť