Svadba podľa Dagmar a Janka

Svadba podľa Dagmar a Janka

Milé nevestičky, po dlhšom čase vám opäť prinášame príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí sa s nami podelili o svoje skúsenosti s plánovaním a prípravou svadby. Veľmi nás to teší, pretože sú veľkou inšpiráciou pre všetkých, ktorí svadbu ešte len plánujú. Ak vás zaujímajú všetky vychytávky, ktoré nám prezradili, čítajte ďalej :)


Dagmar a Janko

Počas života sa nám naskytá veľa momentov a situácií, ktoré si navždy zapamätáme. To isté platí aj pre páry. Prvé stretnutia, prvé rande, prvé bozky,... Výnimočné chvíle, na ktoré sa nezabúda. Takú, nezabudnuteľnú, majú aj Dagmar a Janko. "Spoznali sme sa na vianočnom večierku v práci. Ja, posilnená pár pohármi vína, som to roztočila na parkete (sama!!) a on, ako správny gentleman, ma v tom nechcel nechať. Tak sa ku mne pridal a začal sa písať náš príbeh." A pretancovali sa spolu až pred oltár :)

Títo krásni mladí ľudia majú okolo seba úžasnú rodinu a priateľov, preto nepotrebovali žiadnu agentúru a všetko plánovanie a prípravu na svadbu zvládli sami. Potrebné veci a doplnky na výzdobu svadobnej sály zohnali z druhej ruky, alebo svojpomocne vyrobili. Jankova mamina si napríklad užívala výrobu dekorácií na svadobný alkohol, o svadobnú knihu hostí sa zase postarala ich kamarátka a sestra nevesty vytvorila grafický návrh svadobných oznámení a pozvánok, ktorých minimalistický dizajn vymyslela nevesta Dagmar. Na svadobných oznámeniach a pozvánkach si dali veľmi záležať a rozhodli sa o ich vytlačenie zlatou metalickou fóliou na plast z mliečneho skla. Zaujímavá voľba, ktorá vás môže rozhodne inšpirovať. Tak isto je veľmi výnimočné prevedenie menoviek pre hostí, ktoré Dagmar šikovne dozdobila medenou metalickou fóliou. Tie môžete vidieť medzi svadobnými fotografiami.

Svoje "áno" si mladomanželia povedali v kostole v obci Ladce, odkiaľ sa presunuli do veľmi pekného a návštevníkmi obľúbeného komplexu Gazdovstva Uhliská v Nemšovej. "O výzdobu kostola sa postarala moja svokra, o sálu sme sa pričinili viacerí - ja s manželom, moji rodičia, sestry a ešte aj kamarátky z Čiech! Makali sme všetci :)"

Čo by to bolo za svadbu bez dobrého jedla, však? Svadobné menu si pár vybral priamo z ponuky Gazdovstva Uhliská. Nechýbali ani koláčiky, tortičky či candy bar. Všetkých dodávateľov nájdete v časti "svadobní dodávatelia". Okrem týchto sladkých dobrôtok sa svadobní rodičia postarali aj o skvelé "svatební koláčky", syrové tyčinky, bryndzové praclíky, kmínové paličky a oškvarkové pagáčiky. Svadobní hostia sa určite nesťažovali.

"Veľmi sme chceli svadobného barmana. Zo začiatku sme kvôli náročnosti túto myšlienku zavrhli, ale napokon sa jej ujal sestrin priateľ - amatérsky barman. Pripravil ponuku 13 drinkov - ako aj nealko, ktoré miešal a servíroval veľkú časť noci." Po chutných a osviežujúcich drinkoch sa hostia tešili na parket, kde ich roztancoval skvelý DJ Roman Vicena.
A roztočili to aj novomanželia. Svoj prvý manželský tanec nenechali na náhodu. Choreografiu a nácvik tanca zverili do rúk aktuálnych majstrov Slovenskej republiky v spoločenských tancoch, manželom Šúkalovým.

Určite s nami budete súhlasiť, že Dagmar bola krásna, jemne a elegantne pôsobiaca nevesta. "O účes a vizáž sa postarala kaderníčka Janka z Jany Style, nechtíky mi spravila iná Janka zo Salónu Janka."
Keďže svoje vysnívané šaty nikde nenašla, nechala si ich ušiť na mieru. Zabralo to celých šesť mesiacov a k neveste sa dostali len dva dni pred svadbou. 

Ďalšou unikátnou vychytávkou tohto páru sú svadobné obrúčky, ktoré vyrobil Janko. Sú vyrobené zo špeciálnej tvrdenej živice, vytlačené na 3D tlačiarni. Unikátny nápad, čo poviete?

"Posledná vychytávka našej svadby bol 9-členný folklórny súbor pozostávajúci z nadšencov-folkloristov, ktorí spravili čepčenie veľmi tradične. Ja som mala oblečený pôvodný kroj a viac ako 100-ročnú partu! Nechýbalo zdvíhanie na stoličkách, vykúpenie nevestinho venčeka, družbovský tanec, a na záver "cigánka" s dieťaťom, ktorá si prišla pre môjho manžela!"

Dagmar a Janko sú veľkou inšpiráciou pre tých, ktorí svadobný deň ešte len plánujú. Vidno, že do celého svadobného dňa dali veľa lásky. Aj ten patrí k tým, ktoré sa vryjú do pamäti navždy.

Dagmar a Janko, želáme Vám krásne a šťastné spoločne prežité roky. Nech máte nezabudnuteľných chvíľ a nádherných zážitkov čo najviac :)


Svadobní dodávatelia

Miesto obradu:  Kostol Božieho milosrdenstva
Miesto hostiny a ubytovania:
Gazdovstvo Uhliská
Torta a candy bar:Mimi Cakes
Kytica a pierka:Kvetinárstvo Hortus
Svadobný účes a líčenie:Jany Style
DJ/starejší/moderátor:
Roman Vicena
Fotograf:
Ľuboš Vrtík


Svadobné fotografie


Aj vy sa chcete podeliť o vaše skúsenosti so svadbou a inšpirovať budúce nevesty? Vyplňte tento dotazník a LALA MARKET tím sa o všetko postará :)

Tiež sa vám môže páčiť